Стр. 23 - SV8_3

Упрощенная HTML-версия

Підприємницькі соціальні ініціативи
Перспективи малого і серед-
нього бізнесу пов’язані і з його
особливою роллю як в переході
до ринкової економіки, так і в
її становленні. Сьогодні саме з
малим підприємництвом дер-
жава пов’язує надію на швидкі
позитивні структурні зміни в
економіці, вихід з економічної
кризи та створення умов для
розширення впровадження рин-
кових реформ.
Малі підприємства викори-
стовують здебільшого місцеві
ресурси, вони є значним дже-
релом поповнення місцевих
бюджетів, часто беруть участь
у спонсоруванні місцевих про-
грам, будучи зацікавленими
в
економічному
розвитку
території, на якій вони знахо-
дяться.
Кількість платників єдиного
податку станом на 01 серпня
2014 року складає 3481 суб’єктів
господарювання (фізичні особи
– 3121, юридичні особи – 360). За
січень-липень 2014 року єдиного
податку надійшло 11587,7 тис.
грн., планові показники викона-
но на 105 %.
Станом на 01 серпня поточ-
ного року до бюджету надійшло
104509,0 тис. грн. податкових
надходжень, планове завдання
виконано на 108,0 %. До бюдже-
ту додатково надійшло 8136,0
тис. грн.
З метою поліпшення якості
та
конкурентоспроможності
вітчизняної продукції, задо-
волення потреб і очікувань
споживачів, створення спри-
ятливих умов для розвитку
підприємництва щороку в місті
проводиться
регіональний
етап Всеукраїнського конкурсу
якості продукції (товарів, робіт,
послуг) - «100 кращих товарів
України» до якого залучаються
суб’єкти господарювання Сакса-
ганського району, які виробля-
ють продукцію (товари, роботи,
послуги).
Лауреатами регіонального
етапу Всеукраїнського конкурсу
якості продукції (товарів, робіт,
послуг) - «100 кращих товарів
України» у 2014 році стали
наступні суб’єкти господарю-
вання району, а саме:
- у номінації «Виробництво
кондитерських виробів: ФО-П
Бондаренко А. М. (кондитерсь-
кий Дім «Бон Асорті») з тортом
«Медовий»;
- у номінації «Роботи та послу-
ги, які виконують або надають у
побутовій та виробничих
сферах»: КП «Швидкісний трам-
вай» та ДПП «Кривбас-промво-
допостачання» (збирання, очи-
щення та розподіл води);
Переможцями
зазначено-
го конкурсу якості продукції
(товарів, робіт, послуг) - «100
кращих товарів України» у
номінації «Виробництво конди-
терських виробів» стала ФО-П
Плахтієнко В. Т. (кондитерський
цех «Ідеал») з тортом «Пінчер»; у
номінації «Виробничо-технічне
призначення»:
АТ
«Корум
Криворізький завод гірничого
обладнання».
Вже майже два роки в місті
активно працює муніципальний
проект
“Марка
якості
“Криворіжжя”, дія якого спря-
мована на задоволення попиту
населення у високоякісних про-
дуктах харчування місцевих
виробників з натуральної сиро-
вини.
До проекту залучені і
підприємства
харчової
промисловості району, а саме:
Саксаганський вісник
23
№ 9. Серпень 2014 року